Initiativet Huskurage

huskurage Nyheter 6 Comments

Huskurage föddes som en idé om hur man skulle kunna förhindra våld i nära relation genom civilkurage. Eftersom våld i nära relation oftast sker inom hemmet så är det personer runtomkring som kan göra skillnad. I hemmen, så är det grannarna! Med stöd av en policy och rutin för hur man kan gå till väga när man upplever oro för våld i nära relation, så vill vi att grannar ska kunna och våga agera. Policyn och rutinen för oro vid våld i nära relation är tänkt att antas inom styrelserna i bostadsrättsföreningarna och hyresgästföreningarna runt om i Sverige.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något!

 

Initiativtagare är Peter Svensson som arbetar med våldsprevention samt Nina Rung som arbetar med familjevåld inom polisen.

Comments 6

 1. Såg just inslaget på TV! Ett helt underbart initiativ om ni frågar mig! Kör hårt!! Jag kommer dela länken till hemsidan – med glädje!

  Mvh!

   1. Visst är det så (jag är själv mycket engagerad i frågan som rör barnen som far illa (som ex-tandläkare/Rättsodontolog men även som polis/kriminaltekniker))!!.

    Fortsätt ert fina arbete!

    1. Tack! Och du med ditt! Jag var tvungen att googla dig eftersom vi ju är kollegor och såg en intervju i Svensk Polis där du påpekade att rättsintyg kan och bör begäras även av tandläkare. Bra och viktigt påpekande tycker jag! Ju fler vi är som engagerar oss i frågor om våld, desto mer förändring kan vi åstadkomma.

     Allt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.