Hur går det till?

Att införa Huskurage är busenkelt. Det kostar ingenting att införa Huskurage där du bor, men det kan kosta liv att låta bli!

Skriv ut en policy, lämna den till din styrelse, förening eller hyresvärd.

Att anta en policy kan göras på många olika sätt. Det kan göras genom beslut i styrelsen, genom beslut på årsstämma eller genom att bostadsbolaget fattar beslutet om att införa Huskurage där du bor. Sedan gäller det att agera!

När beslutet är taget, sätts policyn upp i trapphus och information delas ut till alla boende. Här nedan finns allt du behöver!

Vi önskar att det görs av omsorg och omtanke om dina grannar. Genom att visa omsorg när du hör eller ser något som gör dig orolig, så kan du rädda liv och förhindra våld. Du kan också få en trevlig pratstund med dina grannar om det visar sig att det var något helt annat än det du föreställde dig när du gick till grannens dörr.

Om du känner stark oro eller rädsla – knacka på och gå därifrån, ta hjälp av fler och ring polisen!

 

Steg-för-steg

1. Ladda ner policyn och skriv ut den.


Trapphusinfo

Det här dokumentet kan sättas upp på trapphusets anslagstavla


Utskick

Det här dokumentet kan lämnas i alla boendes brevlåda


Gör en egen

Det går utmärkt att utforma en egen mall efter önskad design

2. Lämna över policyn till hyresvärd, brf-styrelse eller villaförening.


3. Sätt upp policyn i trapphus, dela ut informationsbladet till grannarna och börja prata om Huskurage!


4. grattis, du har skapat en mycket tryggare miljö!


 

Tack!

Ditt engagemang och införande av Huskurage bidrar till att minska våld i nära relationer och kan rädda liv. Om det är något som är otydligt i instruktionerna ovan, tveka då inte att ta kontakt med oss.

Vi kommer gärna och håller en föreläsning för att öka kunskapen om våld i nära relation och för att tydliggöra Huskurage som verktyg och praktiskt genomförande. Vi håller inspirationsföreläsningar för att öka civilkurage i hem, på gator och torg och för att förebygga våld i alla delar av samhället!


Boka en föreläsning