Verktygslåda – Huskurage i sociala medier

Vill du också engagera dig mot våldet? Här hittar du material som du kan använda för att sprida budskapet om Huskurage. Använd gärna hashtagen #Huskurage när du postar och länka gärna till: https://huskurage.se/engagera-dig/ så att fler kan hjälpa till och påverka.

Tillsammans kan vi stoppa våldet, rädda liv och ge fler chansen till trygga hem fria från våld.

Bilder/filmklipp

Tryck på bilden eller filmen ett par sekunder så kan du spara den på din telefon, sedan kan du enkelt dela den vidare i valfri kanal.

Instagram, Facebook etc.

Instagram stories, Facebook händelser etc.

Förslag på inlägg

1.

I Sverige anmäls i snitt drygt femtio fall av våld mot en närstående om dagen. Det är fler än två i timmen. Dygnet runt, året om. Nu krävs det krafttag för att stoppa våldet. Läs om hur du kan påverka din bostadsrättsförening eller hyresvärd att ta ställning på Huskurage.se Tillsammans kan vi göra skillnad. #Huskurage

2.

Julen är äntligen här och en välbehövlig ledighet för många, men en livsfarlig tid för de kvinnor och barn som lever i våldsamma relationer. Under augusti-oktober 2021 ökade antalet anmälda misshandelsbrott mot kvinnor i närstående relation med 2,5 % jämfört med samma period rekordåret 2020. Nu måste vi alla jobba tillsammans för att vända trenden så vi slipper fler rekordår, mördade kvinnor och barn och kvällstidningstexter med citat från grannar som hört allt men inte reagerat. Visa #huskurage i jul!

3.

Ta hand om dina grannar i jul och hjälp till att stoppa våld i nära relationer. Tillsammans kan vi göra skillnad. Läs om hur du kan påverka din bostadsrättsförening eller hyresvärd att ta ställning på Huskurage.se #huskurage